Furtuna de gheata de Rick Moody

 
New Canaan, o suburbie a Connecticut-ului. Doua familii vecine – Hood si Williams, care fac parte din clasa medie – superioara americana. Cand? Atunci cand „nu exista robotul telefonic…compact-discuri sau discuri laser…Jimi Hendrix, Janis Joplin si Jim Morrison tineau de trecutul recent”. Ne aflam intr-o America care traieste din plin revolutia sexuala in  Furtuna de gheata de Rick Moody.
 
Rick Moody creaza o imagine fidela a vietii clasei de mijloc americane din anii ’70.
Benjamin Hood are o relatie cu Janey Williams. Wendy, fiica acestuia traieste primele fantezii si experiente sexuale alaturi de cei doi baieti ai lui Janey.  Tatal isi intalneste fica in casa amantei, iar totul are un aer de aparenta normalitate. Adultii din suburbie dau periodic petreceri cu chei – petreceri de swingeri urmate de sentimente de vinovatie si care declanseaza gelozii dintre cele mai ciudate intre amanti, mai degraba decat intre soti.
 
Raceala parintilor creata de casatoriile incheiate mai degraba din necesitatea de a respecta un anumit tipar si modificarile in ansamblul societatii americane, conduc la refugierea copiilor aflati in pragul adolescentei in sex, droguri si bautura.
 
Furtuna de gheata de Rick Moody e bine scrisa, ritmul creste spre final, devenind alert. Cartea prinde mai degraba la admiratorii literaturii americane contemporane, alti cititori putand sa vada in ea doar o imagine a decadentei. E imaginea unei epoci pe care Romania nu a trait-o in acest mod, dar tiparul american are mai degraba lucruri in comun cu Romania de azi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Insomnii de Irina Binder

Site-uri de unde poți să descarci CĂRȚI PDF GRATIS

FOAMEA DE KNUT HAMSUN