Umbra vantului de Carlos Ruiz Zafon


Carlos Ruiz Zafon – Umbra vantului

http://bit.ly/2na2ugd

 


Uneori simti nevoia sa lasi tastatura, ecranul luminos al monitorului sau televizorului, deadlineuri-le de la job si sa te relaxezi cu o carte. Evident, prima tendinta este sa pui mana pe o carte a unui mare clasic pe care nu ai citit-o inca, dar sa descoperi noi carti, curente, autori poate fi mult mai rewarding.

Autorii hispanici au reusit sa se impuna la nivel international, iar Zafon este fara indoiala unul dintre ei.
Umbra vantului de Carlos Ruiz Zafon imbina mai multe genuri, dintre care amintim dragoste, suspans, politist, totul pe fundalul unei Barcelone a carei atmosfera este redata extrem de intersant. Poti sa-i vezi cladirile, strazile, sa simti mentalitatea oamenilor, fiind totodata parte a istoriei sale – perioada franchista. Aspectele istorice nu sunt centrale in carte, ele au insa rolul de a pune mai bine in context personajele si povestea lor.
Daca la inceput ai impresia unui roman fantastic, atat titlul cartii – Umbra vantului, preluat practic de la o carte in jurul careia se va dezvolta intregul fir, cat si cimitirul cartilor pierdute, vor deveni elemente extrem de concrete ale actiunii dense si pline de suspans a cartii.
Umbra vantului de Carlos Ruiz Zafon este o carte bine scrisa, pe care ti-o recomand sa o citesti, indiferent de varsta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Insomnii de Irina Binder

Site-uri de unde poți să descarci CĂRȚI PDF GRATIS

FOAMEA DE KNUT HAMSUN