Jocul ingerului de Carlos Ruiz Zafon

 


Jocul ingerului de Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafon
 
http://bit.ly/2nCEmmH
 
Cei care au citit Umbra vantului vor regasi aceeasi atmosfera a Barcelonei inceputului de secol XX, a locurilor misterioase, strazilor inguste si acelasi tip de poveste care se tese alert odata cu inserarea. E o Barcelona in care veti recunoaste principalele atractii, dar nu colorate, vesele si pline de turisti, asa cum le stiti. Jocul ingerului preia si o mica parte din locurile si personajele cartii precedente, dar nu intr-o masura in care sa faca indispensabila citirea lor in aceasta ordine. Ia si tu Jocul ingerului de Carlos Ruiz Zafon.
 
Zafon e un autor care scrie bine, pe care-l poate citi oricine, fara sa insemne ca este superficial. Pe langa atmosfera de mister si actiune, sunt destule pasaje despre om, despre rolul scriitorului si aspiratiile sale. Cartea este in egala masura una fantastica, dar intr-o masura bine aleasa si care se pliaza foarte bine pe fundalul Barcelonei vazuta de Zafon.
 
Pe scurt e vorba de un scriitor, Davin Martin. Dupa o copilarie marcata de lipsuri, in care singurul refugiu il constituiau cartile, dispretuite insa de acea parte a societatii care traia intr-o saracie crunta, David reuseste sa-si construiasca o cariera de scriitor. Se indragosteste de Cristina, care se casatoreste insa cu mentorul si binefacatorul sau Pedro Vidal. Un editor strain ii face o oferta pentru o carte, pretul fiind o suma mare de bani si in plus ceva mult mai valoros, care il obliga practic pe David sa o accepte.  Apare si Isabella, ucenica sa adolescenta. Relatia lor va ramane strict una ucenic – maestru, sau va ajunge mult mai mult?De aici lucrurile se precipita. O serie de evenimente cu care David pare a avea legatura. O fuga fara sfarsit si o cautare permanenta a marii sale iubiri.
Jocul ingerului de Carlos Ruiz Zafon te tine aproape si un final deschis, pe care fiecare il poate interpreta in mod diferit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Insomnii de Irina Binder

Site-uri de unde poți să descarci CĂRȚI PDF GRATIS

FOAMEA DE KNUT HAMSUN